Miedema maakt kans op FIFA's voetbalster van het jaar

31 juli 2019, 15:16

Ook Vivianne Miedema is genomineerd voor The Best Awards van de FIFA. De spits van de Oranjevrouwen maakt kans op de titel beste speelster, die twee jaar geleden nog naar Lieke Martens ging. Bondscoach Sarina Wiegman is genomineerd voor beste vrouwencoach, zo werd eerder vandaag (woensdag) bekend.

Miedema zorgde afgelopen seizoen voor een ongekende doelpuntenproductie, zowel voor haar club Arsenal als in het shirt van Oranje. De geboren Drent werd in Engeland al gekozen tot speelster van het jaar. Met drie doelpunten op het WK had Miedema een belangrijk aandeel in het bereiken van de finale. Door haar twee treffers tegen Kameroen werd ze bovendien topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen.

In totaal zijn er twaalf speelsters genomineerd. De concurrentie komt van Lucy Bronze (Engeland), Julie Ertz (Verenigde Staten), Caroline Graham Hansen (Noorwegen), Ada Hegerberg (Noorwegen), Amadine Henry (Frankrijk), Sam Kerr (Frankrijk), Rose Lavelle (Verenigde Staten), Alex Morgan (Verenigde Staten) en Megan Rapinoe (Verenigde Staten).

Op de website van de FIFA kan gestemd worden. Voor de verkiezing op 23 september in Milaan blijven drie kanshebsters over. De kans is aanwezig dat dit een klein Oranje-feestje wordt. Naast Miedema zijn ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/353849/wiegman-genomineerd-voor-beste-vrouwencoach/,_blank,Wiegman] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/353851/ten-hag-genomineerd-voor-eervolle-fifa-s-coach-van-het-jaar/,_blank,Erik ten Hag] genomineerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen