Ten Hag genomineerd voor eervolle FIFA's 'Coach van het Jaar'

31 juli 2019, 14:07   Bijgewerkt: 31 juli 2019, 14:30

Erik ten Hag is door de FIFA genomineerd voor de FIFA coach van het jaar-award. De trainer van Ajax staat samen met negen anderen op de lijst van kanshebbers: onder andere Jürgen Klopp (Liverpool) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) zijn ook in de race. De goede prestaties in de Champions League en de dubbel in Nederland zorgden voor de nominaties van de coach van de Amsterdammers. Bert van Marwijk en Louis van Gaal gingen Ten Hag als enige Nederlanders ooit voor.

Dat maakt de FIFA bekend. Eerder kreeg Sarina Wiegman ook een eervolle nominatie, al was zij de afgelopen twee jaar ook genomineerd en won ze de prijs in 2017 na het gewonnen EK. Fernando Santos – hij won met Portugal de allereerste Nations League ooit ten koste van Nederland – is net als Didier Deschamps (Frankrijk) en Djamel Belmadi (Algerije, winst Afrika Cup) als bondscoach genomineerd. Ook de Braziliaanse bondscoach Tite, die de Copa América won, heeft een nominatie ontvangen. Ronald Koeman behoort overigens niet tot het lijstje genomineerden.

Marcelo Gallardo (River Plate), Ricardo Gareca (Peru) en Pep Guardiola (Manchester City) zijn de overige kanshebbers in het rijtje. Gezien de manier waarop Ajax de wereld veroverde, lijkt Ten Hag een serieuze kandidaat om het podium te halen. De winnaar is sinds 2010 – toen de eerste editie plaatsvond van de prijs – altijd gewonnen door managers die een grote competitie wonnen: achtereenvolgend Claudio Ranieri, Zinedine Zidane en Deschamps vielen in de prijzen de laatste jaren. Klopp en Guardiola lijken daarom favoriet, voor de prijs die nog nooit door een Nederland gewonnen werd. Guardiola is met een eerste, tweede en twee derde plaatsen recordhouder in de lijst van winnaars, gevolgd door José Mourinho (eerste, tweede en derde).

Ten Hag kreeg na zijn goede seizoen, waarin hij de dubbel won en de halve finale van de Champions League haalde, al de Rinus Michels in eigen land. De uitreiking van de eervolle prijs is op 23 september in Milaan. Na Louis van Gaal (2014) werd er geen enkele Nederlandse coach meer genomineerd voor deze prijs, die hij in 2010 als manager van Bayern München ook kon winnen. Destijds was ook Bert van Marwijk (bondscoach Nederland) een van de genomineerden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen