Spoorboekje: AZ en Utrecht in actie in voorronde Europa League

1 augustus 2019, 07:00   Bijgewerkt: 31 juli 2019, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 1 augustus.

Specials

Tien spelers om op te letten in het nieuwe eredivisieseizoen

Eindelijk. Na een zomerstop van drie maanden schiet de Eredivisie vrijdagavond weer in gang met het duel tussen PEC Zwolle en Willem. Een nieuw seizoen levert uiteraard ook weer nieuwe smaakmakers op. Van welke spelers hebben we nog weinig gezien, maar mogen we wel veel verwachten? FCUpdate.nl zet aan de vooravond van de competitiestart tien mogelijke nieuwe parels op een rij.

De Glazen Bol deel IV: AZ pakt beker, Cambuur promoveert

Prolongeert Ajax de titel of krijgen de Amsterdammers een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel IV waagt redacteur Remco Jacobi zich aan een voorspelling. 

Wedstrijden

BK Häcken - AZ (18.30 uur)

Na de doelpuntloze remise van vorige week wordt het nog een uiterst moeilijk karwei voor de mannen van Arne Slot om de volgende ronde te halen. Een doelpunt zou de Alkmaarders erg helpen, maar als ze net zo veel kansen missen als in Alkmaar, dan dreigt hetzelfde scenario als voor PSV: uitschakeling. Aanwinst Jordy Clasie is wel van de partij: is hij fit genoeg om te starten?

Zrinjski Mostar - FC Utrecht (19.00 uur)

Onder John van den Brom maakte FC Utrecht vorige week een prima indruk tijdens de eerste officiële wedstrijd, maar gewonnen werd er niet van de Bosnische opponent. Zij loerden volledig op de counter en met succes: FC Utrecht móét scoren, waardoor de speelwijze van Zrinjski Mostar niet anders zal zijn. In vermoedelijk zeer warme omstandigheden moeten de Domstedelingen hard aan de bak om een forse teleurstelling te voorkomen.  

Sturm Graz - FK Haugesund (20.30 uur)

Met de uitschakeling van PSV moet de blik in Eindhoven opeens op dit duel: de winnaar van het tweeluik speelt tegen de Eindhovenaren. Haugesund won het heenduel: 2-0. In Rotterdam volgen ze Qabala - Dinamo Tbilisi (0-2) op de voet, terwijl Domzale - Malmö (2-2) interessant is voor FC Utrecht. AZ kent, mits ze doorgaan, in de vorm van FC Mariupol de opponent al. 

Voetbal op tv

18.30 uur: BK Häcken - AZ, Veronica - live verslag voorronde Europa League

19.00 uur: Zrinjski Mostar - FC Utrecht, RTL 7 - live verslag voorronde Europa League

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

02.25 uur: Libertad - Gremio, FOX Sports 4 - live verslag achtste finale Copa Libertadores

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen