Janssen had geen contact met Koeman over stap naar Mexico

Janssen had geen contact met Koeman over stap naar Mexico

31 juli 2019 – Vincent Janssen heeft bij zijn transfer naar CF Monterrey géén rekening gehouden met het Nederlands elftal en een mogelijke terugkeer daarin. De spits had met bondscoach Ronald Koeman bijvoorbeeld geen contact over zijn overstap. "Ik weet niet of de bondscoach het Mexicaanse voetbal op de voet volgt", aldus de spits. Tegenover De Telegraaf gaaf hij in op zijn keuze, die ongetwijfeld ook gevolgen gaat hebben voor zijn kansen in Oranje, voor wie hij tegen Zweden (2-0 winst, 2017) als invaller voor het laatste speelde. "Ik ga mezelf hier van mijn beste kant laten zien, alles geven en dan zien we uiteindelijk wel wat er gebeurt. Na anderhalf jaar bijna geen clubvoetbal te hebben gespeeld, gaat het mij nu in eerste instantie om zo veel mogelijk wedstrijden spelen en scoren."

Bovendien is hij eindelijk weer helemaal fit. "Ik ben fit en heb nergens last van, al moet ik nog wel aan mijn wedstrijdritme werken. Daar krijg ik alle tijd voor. In tegenstelling tot Europa is de Mexicaanse competitie al een paar weken bezig, dus het is logisch dat mijn nieuwe medespelers fysiek verder zijn dan ik."

En dus is Janssen vooral heel blij met zijn nieuwe kans in Mexico. "Ik heb veel onderzoek naar de competitie gedaan en meerdere gesprekken gevoerd met de president. Er loopt in Mexico heel veel kwaliteit rond en de atmosfeer in de stadions is ongelooflijk. In Europa is dit een minder bekend voetballand, maar dat maakt mij weinig uit."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020