Bergwijn baalt van de gemiste kansen: "Moeten duel al beslissen"

Bergwijn baalt van de gemiste kansen: "Moeten duel al beslissen"

31 juli 2019 – PSV-aanvaller Steven Bergwijn baalt enorm van de uitschakeling in de Champions League tegen FC Basel dinsdagavond. De creatieve voetballer denkt dat de Eindhovenaren het vooral zelf hebben laten liggen. "We hebben genoeg kansen gehad om het te beslissen, ik zelf ook", baalde hij. Collega en captain Pablo Rosario kwam tot een soortgelijke conclusie. Op het clubkanaal van PSV keek hij terug op het duel (2-1), dat volgens Bergwijn onnodig werd verloren. "Een doelpunt was nodig geweest. Als je een van de kansen maakt, wordt het makkelijker... Al moet je de 1-1 ook gewoon zien vast te houden. Dan maakt het niet uit hoe", aldus Bergwijn. "Het maakt niet uit hoe we gevaarlijk worden, maar we moesten het afmaken." De PSV'er kreeg na de pauze zelf ook een grote opgelegde kans na een knappe solo, maar raakte de paal.

Niet met de vinger wijzen
Aanvoerder Rosario kwam tegenover FOX Sports tot een soorgelijke conclusie als collega Bergwijn. "We hadden de wedstrijd dood moeten maken en over de streep moeten trekken", baalde de middenvelder, die zag dat het achterin niet goed stond. "We geven de doelpunten te makkelijk weg", zag hij. Eerder al stak Jeroen Zoet zijn hand al in eigen bezoem.

"Maar ik ga niet met de vinger wijzen, we hebben onszelf tekort gedaan vandaag. Verderdigend én aanvallend", baalde Rosario. "Het missen van de kansen was het grote probleem, ja. We moeten goals maken om hier te winnen." Daarin slaagde PSV ondanks meerdere mogelijkheden maar één keer: Bruma kopte de gelijkmaker nog tegen de touwen.

Lees ook: Zwaar teleurgestelde Van Bommel verwijt spelers niets

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020