Jansen zag door De Graafschap Celtic-transfer in duigen vallen

Jansen zag door De Graafschap Celtic-transfer in duigen vallen

30 juli 2019 – Anco Jansen was in de zomer van 2013 dicht bij een overgang naar Celtic, maar de transfer ketste op het laatste moment af. Dat is volgens de middenvelder van FC Emmen de schuld van de toenmalige bestuurders van De Graafschap. In een interview met Veronica Magazine legt Jansen uit wat er zes jaar geleden is gebeurd.Jansen had in dienst van De Graafschap een goed jaar achter de rug met 21 doelpunten in 29 competitiewedstrijden. Vervolgens meldde Celtic zich in Doetinchem. "Die transfer ging zes jaar geleden niet door en de mensen van De Graafschap die daar toen zaten, hadden er echt de ballen verstand van", begint hij.

"Ze wilden het onderste uit de kan halen bij een club die toen in een poule zat in de Champions League met Ajax en Barcelona. Ze hadden als Eerste Divisie-club helemaal geen ervaring met zo'n grote club", gaat Jansen verder. "Ze hebben hun hand overspeeld ten koste van mij."

"Toen ik van de interesse hoorde, kon ik het niet geloven. De directeur zei: boek maar een ticket, dit komt goed. Maar in Glasgow werd mijn zaakwaarnemer ineens zenuwachtig. Ik zeg: wat is er aan de hand? Nou, hij moest even bellen. Een paar tellen later konden we met de eerste vlucht weer."

Jansen bleef nog een half jaar op De Vijverberg voetballen en stapte vervolgens over naar Roda JC. Daarna volgde een Turks avontuur bij Boluspor, dat hij in 2017 verruilde voor Emmen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019