Mous gekozen als nieuwe eerste doelman PEC Zwolle

Mous gekozen als nieuwe eerste doelman PEC Zwolle

30 juli 2019 – Xavier Mous begint het seizoen als eerste doelman van PEC Zwolle. De 23-jarige sluitpost won de concurrentiestrijd van Michael Zetterer. "Het is heel lekker dat je uiteindelijk wordt beloond en dat het plan daadwerkelijk uitkomt", is Mous content met zijn plek onder de Zwolse lat.



"Eerste doelman worden, is de intentie waarmee je naar Zwolle komt, maar je moet het altijd wel laten zien", zegt hij tegen De Stentor. "Hoe hoger je speelt, hoe groter de concurrentie. En je bent afhankelijk van de trainer. Je kan laten zien wat je in huis hebt, maar uiteindelijk maakt hij de keuze. Hij kan anders denken. Je kan zelf een iets mindere periode hebben. Dus het is altijd wel spannend."

Mous kende een goede voorbereiding, terwijl concurrent Zetterer fouten maakte. "Ik probeer alleen naar mezelf te kijken", aldus Mous. "Ik heb een prima voorbereiding gedraaid. Het afgelopen seizoen heb ik bij Cambuur denk ik al een goede basis gelegd om de keuze op te maken. Ik weet wat ik kan. Als ik die lijn doortrek, kan ik belangrijk en stabiel zijn voor PEC. Op basis daarvan wilde ik gekozen worden, en niet op basis van wat een ander doet."

PEC Zwolle nam Mous deze zomer over van SC Cambuur en wordt Zetterer gehuurd van Werder Bremen. De Zwollenaren trappen aanstaande vrijdag het Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020