Spoorboekje: Liverpool - Olympique Lyon, Glazen Bol deel III

31 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 30 juli 2019, 23:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 31 juli.

Specials

Voorgangers bewezen Twente, Sparta en RKC dat handhaving prima kan lukken

Net als vorig seizoen kent de Eredivisie ook de komende jaargang drie nieuwe gezichten. FC Twente, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam klommen vanuit de Eerste Divisie op richting het hoogste podium en zullen er vanzelfsprekend alles aan doen om dat avontuur langer te laten duren dan slechts één seizoen. Kijkend naar de recente seizoenen in de Eredivisie is de kans groot dat de drie ploegen zich inderdaad handhaven, want veel promovendi wisten de laatste jaren het vege lijf te redden bij hun rentree.

De Glazen Bol deel III: FC Utrecht gaat verrassen, ADO valt tegen

Prolongeert Ajax de titel of krijgen de Amsterdammers een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel III waagt redacteur Steven Koelma zich aan een voorspelling.

Wedstrijden

Liverpool - Olympique Lyon (19.00 uur)

Liverpool is bezig aan een teleurstellende oefencampagne. De oefenwedstrijd van vanavond tegen Olympique Lyon is de laatste test voor de wedstrijd van zondag als The Reds tegen Manchester City spelen om de Community Shield. Na de teleurstellende resultaten tegen Borussia Dortmund (2-3), Sevilla (1-2), Sporting Portugal (2-2) en Napoli (0-3) snakt de winnaar van de Champions League naar een succesje.

Rosenborg - BATE Borisov (19.00 uur)

Het is toekomstmuziek, maar Rosenborg en BATE Borisov zijn potentiële tegenstanders van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. Een van de twee haakt vanavond af. BATE Borisov, vorig seizoen in het kwalificatietoernooi nog uitgeschakeld door PSV, heeft iets betere papieren dan de Noorse opponent. BATE won vorige week in Wit-Rusland met 2-1, maar het uitdoelpunt van Rosenborg kan weleens goud waard zijn.

Voetbal op tv

18.55 uur: Liverpool - Olympique Lyon, Ziggo Sport Select - live verslag van oefenduel

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

02.25 uur: Boca Juniors - Athletico Paranaense, FOX Sports 4 - live verslag van achtste finale Copa Libertadores

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen