Onvoldoende bewijs in verkrachtingszaak Neymar

30 juli 2019, 08:33

Neymar hoeft een stuk minder te vrezen voor vervolging van verkrachting. De Braziliaanse politie heeft het onderzoek naar de sterspeler gestaakt en vond onvoldoende bewijs. Dit onderzoek werd twee maanden geleden gestart na beschuldigingen van een Braziliaans model Najila Trindade. Volgens de politie zijn niet voldoende aanwijzingen voor verkrachting, zo klinkt het vanuit Brazilië.

Dat betekent nog niet dat er een definitieve streep komt onder de zaak. Het Openbaar Ministerie heeft nu na de bevindingen van de politie twee weken om een besluit te nemen over hoe nu verder. Vanwege het gebrek aan bewijs is de kans op een strafzaak in ieder geval een stuk kleiner geworden.

Neymar zelf heeft de aantijgingen altijd ontkend. Wel gaf hij toe seks te hebben gehad met het model, maar gebeurde dit met wederzijdse instemming. Volgens Trindade zou Neymar dronken zijn geweest en haar gedwongen hebben tot seks. Neymar stelde eerder dat hij in de val was gelokt en slachtoffer was geworden van afpersing.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen