Ten Hag positief over seizoensstart Dolberg: "Uitstekend"

29 juli 2019, 21:23

Dat Kasper Dolberg in het duel om de Johan Cruijff Schaal al in de eerste minuut doeltreffend was voor Ajax, deed de Deen uiteraard goed. Waar Erik ten Hag echter heel positief over is, is het drukzetten van de spits.

Daarin is hij volgend Ten Hag duidelijk beter geworden. Vorig seizoen was de trainer nog heel kritisch op de spits wat dat betreft. "We weten allemaal hoe goed hij is. Hij moet het alleen om gaan zetten. Ik denk dat hij iets is veranderd qua bewustzijn", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. Mede door een goal van Dolberg won Ajax met 2-0 van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen heeft Ten Hag duidelijk gemaakt dat het drukzetten beter zal moeten, wil Dolberg een rol van betekenis kunnen spelen in Ajax 1. "Hij heeft ongelooflijk verdedigd, dat moet hij verder uitbreiden. De pressie begint bij hem, dus hij moet daar leidend in zijn. Nou, dat moet hij negentig minuten lang op de mat brengen, want dat eisen wij van hem. En als je dan ook ziet hoe actief hij is in balbezit, dan kun je zeggen dat Kasper uitstekend aan het seizoen is begonnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen