Almere City verrast met aantrekken Tottenham-talent

Almere City verrast met aantrekken Tottenham-talent

29 juli 2019 – Een opmerkelijke nieuwe aanwinst voor Almere City FC. De Eerste Divisie-club heeft maandag de transfer van Shayon Harrison aangekondigd. De 22-jarige Engelsman was een revelatie in het tweede elftal van Tottenham Hotspur, maar rekent niet op een doorbraak in Engeland en is de nieuwste aanwinst van Almere.De aanvaller heeft voor twee jaar getekend, met de optie op een extra seizoen. Hij was tot dusver goed voor liefst 24 goals in 48 duels in Tottenham Hotspur 2. Hij maakte zijn debuut in 2016 in een duel met Liverpool in de League Cup, maar verdween daarna uit beeld bij het eerste. Afgelopen halfjaar speelde hij voor Melbourne City in de Australische competitie. Hij scoorde vier keer in elf wedstrijden voor die club. Eerder kwam hij ook op huurbasis uit voor Yeovil Town en Southend United.

Volgens Almere City had Harrison 'de clubs voor het uitkiezen'. "We zijn geweldig trots dat een dergelijke speler voor Almere City FC kiest", zegt technisch directeur John Bes. "Het spreekt voor zich dat Harrison ook een ander, op korte termijn financieel aantrekkelijker, pad had kunnen kiezen. Het feit dat hij dat niet heeft gedaan en kiest voor ons ontwikkelplan zegt veel over de status van onze club, maar misschien nog wel meer over de mentaliteit van Harrison en professionaliteit van zijn zaakwaarnemers."

"Ik ben erg blij om hier te zijn", reageert Harrison. ,,Ik denk dat de manier van voetballen in Nederland goed bij mij past en dat ik mijzelf bij Almere City FC optimaal verder kan ontwikkelen. De staf en spelers hebben mij al warm welkom geheten. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk doelpunten te maken en de club te helpen in de strijd om promotie."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020