Garcia: "De voorbereiding had twee weken langer mogen duren"

29 juli 2019, 13:37

FC Twente startte in juni als eerste club in Nederland aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar lijkt niet helemaal klaar te zijn voor de seizoensouverture. Veel beoogde basisspelers hebben tijdens de oefencampagne geen enkele volledige wedstrijd gespeeld. "De voorbereiding had van mij wel twee weken langer mogen duren", aldus trainer Gonzalo García tegenover Tubantia.

Spelers als Paul Verhaegh, Lindon Selahi, Javier Espinosa, Haris Vuckic, Aitor en Rafik Zekhnini hebben nog geen enkele keer negentig minuten gespeeld. De Uruguayaanse oefenmeester kon zondag ook tegen het Turkse Konyaspor (1-0) niet meer basisspelers inhoud laten kweken, wat ook te maken had met de harde ondergrond waardoor spelers pijntjes kregen. "We hebben door omstandigheden niet iedereen op het gewenste conditionele niveau kunnen brengen."

Verhaegh, die nog geen enkele keer negentig minuten speelde, realiseert zich dat de situatie niet ideaal is. "We hebben ook niet zoveel oefenwedstrijden gespeeld (zes, red.), maar daar staat weer tegenover dat we al lang bezig zijn en veel trainen. Normaal gesproken wil je voor het seizoen minimaal twee wedstrijden gespeeld hebben, maar dat zat er voor mij niet in."

FC Twente, dat vorig seizoen kampioen werd in de Eerste Divisie, begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen