Bel Hassani voelt bewijsdrang: "Ben een jongen met trots en eer"

Bel Hassani voelt bewijsdrang: "Ben een jongen met trots en eer"

29 juli 2019 – Iliass Bel Hassani hoopt zich bij PEC Zwolle te herpakken na een mislukt avontuur bij AZ. In Alkmaar kwam de creatieve middenvelder na een tegenvallend eerste jaar nauwelijks meer aan spelen toe. Anderhalf seizoen ging voorbij alvorens Bel Hassani op huurbasis transfereerde naar FC Groningen, waar hij wel aan de bak kwam."Op een gegeven moment voelde ik mij geen voetballer meer", vertelt Bel Hassani tegen de NOS over zijn periode bij AZ. "Je wil zo graag, maar alle wegen zijn dicht. Er is geen uitweg meer. Dan liep ik in de weekenden te joggen, zonder doel. Niemand bekommerde zich om mij. Dat zijn de minder leuke dingen. En dan word je door sommige mensen ook nog eens bestempeld als een probleemjongen."

Bel Hassani stelt geen probleemjongen te zijn. "Iedereen die mij kent, zal dat beamen. Ik ben nooit een probleem geweest voor een club of team. Bij AZ is het helaas niet gelopen zoals het moest lopen en dat lag ook aan mij. Dikke streep eronder en doorgaan", vertelt de middenvelder, die John Stegeman een berichtje stuurde toen bekend werd dat de trainer in Zwolle aan de slag ging. 'Trainer, hoe is het? Als je me nodig hebt, ben ik er'. Zo is het balletje gaan rollen."

PEC Zwolle wordt de vijfde club van Bel Hassani, die ook had kunnen kiezen voor een lucratief avontuur. "Ik ben een jongen met trots en eer. Ik had kunnen cashen in de woestijn, maar ik kies bewust voor Nederland. Ik wil iedereen bewijzen dat ik het nog kan. Dat de oude Iliass nog bestaat. Weet je, ik worstel ermee. Dat het er de afgelopen jaren niet is uitgekomen. Terwijl ik het wel in mij heb."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 28 september 2020

  2. zondag 27 september 2020