Van Hanegem ziet in Janssen goede versterking voor Feyenoord

Van Hanegem ziet in Janssen goede versterking voor Feyenoord

29 juli 2019 – Als het aan Willem van Hanegem ligt, dan meldt Feyenoord zich bij FC Utrecht voor Willem Janssen. De Kromme ziet in de 33-jarige verdediger een goede versterking voor de achterste linie. De Rotterdammers lijken hun verdediging vlak voor de start van de competitie nog niet op orde te hebben.

Tegen Southampton (1-3) vormde Eric Botteghin samen met Sven van Beek het centrale duo. Laatstgenoemde ging na een paar minuten gruwelijk de fout in. "Zó stuntelig dat je denkt: waarom heeft Feyenoord de afgelopen jaren geen betere verdedigers gevonden of opgeleid? Van Beek zat een paar jaar geleden dicht tegen Oranje aan. Die is dus niets beter geworden. Hoe kan dat?", vraagt Van Hanegem zich af in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Jaap Stam gaf na de oefenwedstrijd tegen de Engelse tegenstander aan dat hij hoopt dat er nog een paar versterkingen komen. Van Hanegem lijkt het daar mee eens te zijn. "Zelfs de keeper werd gisteren onzeker van het spel van Feyenoord. Er is geen samenwerking tussen verdedigers en middenvelders en ook binnen het hele team is het ieder voor zich. In zo'n team krijgt dus een jonge spits als Bannis, die nu al beter is dan Vente, geen bespeelbare bal."

"Of ik nog een verdediger voor Feyenoord weet? Mijn oud-teamgenoot Theo van Duivenbode dacht gisteren aan dezelfde speler als ik: Willem Janssen van FC Utrecht", gaat Van Hanegem verder. "Die is dan wel 33 jaar, maar kan goed voetballen en gaat er echt voor." Tot dusver versterkte Feyenoord zich alleen nog maar met Nick Marsman, Liam Kelly, Luciano Narsingh en Leroy Fer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021