Topclubs komend seizoen minder vaak op FOX Sports 1

28 juli 2019, 12:05

Er vindt een verandering plaats in de programmering van FOX Sports tijdens het nieuwe seizoen. De zender gaat Ajax, PSV en Feyenoord minder vaak uitzenden op het eerste kanaal, zo laat woordvoerder Maarten van Rooijen weten.

FOX Sports 1 is bij veel distributeurs inbegrepen in het zenderpakket, waardoor de zender goed toegankelijk is. De andere zenders van FOX Sports zitten achter de decoder. "FOX Sports 1 is ons visitekaartje, met een selectie van de beste FOX Sports-programma's en natuurlijk met elke week live voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker en UEFA Europa League. Op vrijdagen trappen we het weekend af met een uniek schakelkanaal, met alle live hoogtepunten van die avond uit de Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie en Bundesliga. Op zaterdag en zondag kan er op FOX Sports 1 genoten worden van live Eredivisievoetbal op zowel zaterdag als zondag", legt Van Rooijen uit aan Totaal TV.

Nieuw is komend seizoen dat de traditionele topclubs minder vaak te zien zijn op FOX Sports 1. Het zenderschema van het eerste kanaal wordt namelijk aangepast. "Daar zitten ook regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV tussen, maar minder frequent dan voorheen. Voor wie echt geen wedstrijd van zijn of haar favoriete club wil missen zijn er uiteraard het extra aanvullende FOX Sports pakketten", zegt Van Rooijen.

Naar verluidt heeft de nieuwe indeling te maken met een nieuwe deal tussen FOX Sports en KPN. FOX Sports 1 zit sinds kort namelijk in het basispakket van KPN, dat volgens de geruchten heeft aangedrongen op een andere programmering zodat voetbalfans sneller een extra pakket bestellen. "FOX Sports gaat over de programmering, de distributeurs over zaken als pakketindeling en prijs", countert Van Rooijen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen