De Jong maakt indruk: "Het is makkelijk naast hem"

28 juli 2019, 11:43

Frenkie de Jong draait een prima voorbereiding bij FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder maakt een sterke indruk tijdens de oefenwedstrijden en dat is ook trainer Ernesto Valverde opgevallen. De coach vond hem ook tegen het Japanse Vissel Kobe (0-2 winst) sterk spelen.

De Jong begon op de bank, maar deed de tweede helft mee. Barcelona speelde in het tweede bedrijf sterker dan in de eerste helft. De Jong was ditmaal meer een aanvallende middenvelder voor controleur Sergi Roberto, terwijl hij tegen Chelsea wel als 'nummer zes' speelde. "We hebben hem nu in een andere positie kunnen zien", zegt Valverde. "Het is mooi om hem te testen in twee posities. Hij is heel goed aan de bal en we zijn blij dat hij op twee plaatsen uit de voeten kan. Hij geeft ons veel mogelijkheden."

De Jong vormde samen met Roberto en Carles Alena het middenveld tijdens de tweede helft. Roberto genoot van het spelen met De Jong. "Frenkie past zich heel goed aan", zegt de Spanjaard tegen Marca. "We hebben gezien dat hij vorig seizoen met Ajax al een hoog niveau haalde. Het is makkelijk om naast hem te spelen. Het is een genoegen om met hem en Alena op het middenveld te staan, want Carles speelde ook heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen