Tadic te spreken over besluit Higler: "Geen overtreding"

Tadic te spreken over besluit Higler: "Geen overtreding"

28 juli 2019 – Cruciaal moment tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal was de 2-0 van Daley Blind en dan vooral wat er aan vooraf ging. Dusan Tadic nam de bal me en raakte PSV-verdediger Olivier Boscagli, maar Dennis Higler vond het te weinig om af te fluiten. Een goede beslissing, vindt Tadic."Ik zette mijn lichaam erin en hij was later dan ik. Het was geen overtreding", zei de aanvaller na het duel in de mixed zone. Daley Blind schoot na de actie van Tadic prachtig de 2-0 tegen de touwen. Ook hij vond het geen overtreding. "Dusan is niet een speler die iemand een elleboogstoot geeft. Dat zag ik dus wel goedkomen, al weet je het nooit met de VAR."

Arbiter Higler had het in de eerste helft lastig met het harde spel van Jorrit Hendrix, die flirtte met een rode kaart. De leidsman gaf de PSV-speler zijn tweede gele kaart echter niet. "Ik hou ervan om op het randje te spelen. Het had gegeven kunnen worden", reageerde Hendrix na afloop voor de camera van FOX Sports. "Het liep totaal niet bij ons. Af en toe wil je dan een signaal geven van erin beuken, maar niet met de intentie hen te blesseren of hard te raken. Of het voortkwam uit irritatie? Ja, misschien wel. Of ik eraf had gekund? Dat had gekund, maar het is niet gebeurd."

Higler legt keuzes uit
Hendrix nam veel risico door in de eerste helft in te glijden op Donny van de Beek. Higler spaarde hem daar. "Daar zat hij op het randje. Hij kwam hard en fel in, maar raakte Van de Beek niet", zegt de scheidsrechter tegen FOX Sports. Hendrix werd wel op het matje geroepen door Higler. "Ik heb hem heel duidelijk aangegeven dat hij op het randje zat. Ik kan me de discussie voorstellen, maar een tweede gele kaart moet voor mij overduidelijk zijn. Het was een grensgevalletje."

Higler besloot in de tweede helft het doelpunt van Blind niet af te keuren. Tot slot verklaart Higler waarom de 2-0 van Blind werd goedgekeurd, ondanks het duel tussen Tadic en Boscagli eerder in de aanval. "Tadic beweegt amper. De speler van PSV loopt er zelf achterop en gaat dan liggen. Voor mij is dat echt geen overtreding van Tadic. Hij komt ervoor, maakt zich breed en dan loopt de PSV'er er tegenaan", besluit Higler.

Lees ook: Ajax' honger naar prijzen ondanks alle successen nog niet gestild

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 21 september 2019

  2. vrijdag 20 september 2019