Higler: "Hendrix was grensgeval en Tadic bewoog amper"

27 juli 2019, 22:03

Scheidsrechter Dennis Higler staat nog steeds achter zijn discutabele beslissingen in de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal. Voor rust ontsnapte PSV'er Jorrit Hendrix aan een tweede gele kaart en in de aanval voor de 2-0 van Daley Blind floot Higler niet naar aanleiding van een duel tussen Dusan Tadic en Olivier Boscagli.

Allereerst had Hendrix een tweede gele kaart kunnen krijgen omdat hij Blind met een hoog geheven been in het gezicht trof. "Dat is voor mij geen tweede gele kaart, want hij ziet Blind totaal niet", legt Higler uit bij FOX Sports. "Natuurlijk raakt hij hem op vervelende wijze, maar hij had geen idee dat Blind daar was. Voor mij was het ongelukkig, ik vond het geen opzet."

Later maakte Hendrix een sliding op Donny van de Beek, wat Higler evenmin geel waard vond. "Daar zat hij op het randje. Hij kwam hard en fel in, maar raakte Van de Beek niet", vertelt de leidsman. Higler riep Hendrix wel bij zich. "Ik heb hem heel duidelijk aangegeven dat hij op het randje zat. Ik kan me de discussie voorstellen, maar een tweede gele kaart moet voor mij overduidelijk zijn. Het was een grensgevalletje."

Tot slot verklaart Higler waarom de 2-0 van Blind werd goedgekeurd, ondanks het duel tussen Tadic en Boscagli eerder in de aanval. Boscagli ging naar de grond, nadat Tadic hem in het gezicht had geraakt met zijn arm. "Tadic beweegt amper. De speler van PSV loopt er zelf achterop en gaat dan liggen. Voor mij is dat echt geen overtreding van Tadic. Hij komt ervoor, maakt zich breed en dan loopt de PSV'er er tegenaan", besluit Higler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen