Van Bommel rekent tegen Basel niet op Lammers

28 juli 2019, 09:03

PSV-coach Mark van Bommel verwacht niet dat Sam Lammers komende dinsdag kan spelen in de return tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. De aanvaller viel zaterdag in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal (2-0 verlies) geblesseerd uit.

"Dinsdag is denk ik niet haalbaar. Het is een blessure die langer kan duren dan een paar dagen. Hij heeft niets gebroken, maar het is wel een blessure", zei Van Bommel na de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen FOX Sports. Verdere details over de kwetsuur van Lammers kon hij niet geven.

Het uitvallen van Lammers was niet de enige tegenvaller voor PSV tegen Ajax. De Eindhovenaren gingen met 2-0 ten onder en dat was volgens Van Bommel het gevolg van de instelling van zijn ploeg. "Ik ben zwaar teleurgesteld", mopperde de oefenmeester. "We moeten heel snel kerels worden. De manier waarop we de 1-0 tegen kregen mag ons niet gebeuren. Maar ook in het vervolg moet je dan een kerel zijn. Je moet opstaan en niet onder de indruk zijn. Je moet laten zien dat we er zijn."

Van Bommel kon pas in de rust ingrijpen. "Je probeert altijd iets te veranderen, maar vanaf de zijkant - ook in het veld - is het heel moeilijk om iets om te draaien. Dan heb je de rust nodig", vervolgde hij. "In de rust kan je met de spelers praten, het anders neerzetten en wat wissels doen. Dan kom je anders naar buiten, maar dan moet je wel een doelpunt maken. Voor de 2-0 waren er nog wat discutabele momenten. Volgens mij lag de bal allereerst niet stil. En daarna was het een tik tegen het hoofd, maar dat bepaalt de scheidsrechter. Maar als iemand een blessure aan het hoofd heeft, moet je na een tijdje het spel wel stilleggen, want je kent de schade niet", refereerde Van Bommel tot slot aan de 2-0 van Daley Blind.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen