Transferweekje: spel rondom Pereiro, Jans gaat de oceaan over

Transferweekje: spel rondom Pereiro, Jans gaat de oceaan over

27 juli 2019 – De transferwindow is inmiddels al een tijdje open en de markt draait in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.PSV fluit naar 15 miljoen
Voor PSV lonkte 15 miljoen euro voor Gaston Pereiro. De Eindhovenaren hadden akkoord met Spartak Moskou, maar trokken Pereiro en met name zijn invloedrijke zaakwaarnemer Paco Casal de stekker uit de deal. De Uruguayaan wordt omringd door meerdere begeleiders, maar deelt Casal de lakens uit. Volgens het Eindhovens Dagblad moet alles naar wens zijn voor de Uruguayaanse tv-baas, voordat Pereiro elders tekent. Op advies van Casal verlengt de middenvelder ook zijn nog eenjarige contract bij PSV niet. Als Pereiro dit seizoen in Eindhoven blijft en volgende zomer transfervrij elders tekent, vangt Casal daarvoor een miljoenenpremier. Voor PSV, dat vier jaar geleden zeven miljoen euro neerlegde voor Pereiro, is dat een doemscenario.

Ron Jans de oceaan over
Voor de tweede keer in zijn carrière wordt Ron Jans trainer in het buitenland. Gerard Nijkamp haalt de voormalig leraar Duits naar FC Cincinnati, dat dit seizoen voor het eerst in de MLS speelt. Nijkamp verruilde twee maanden geleden PEC Zwolle voor de Amerikaanse club, waar hij de functie van technisch directeur vervult. Nadat hij eerder Maikel van der Werff strikte, wordt Jans de volgende met een Zwolle-verleden die de oversteek maakt. Nijkamp hoopt dat in The States oude tijden herleven. In hun gezamenlijke tijd in de Hanzestad pakten hij en Jans de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal, voorlopig de enige prijzen in de prijzenkast van PEC Zwolle. Volgens The Athletic is het alleen nog wachten op de werkvergunning en dan kunnen alle seinen op groen.

Opheldering over El Khayati
De transferwens van Nasser El Khayati zorgt zo langzamerhand voor gefronste wenkbrauwen. De spelmaker van ADO Den Haag heeft al een week vrijaf en was onder meer in Qatar om een kijkje te nemen bij het geïnteresseerde Qatar SC. Zijn teamgenoten hebben om opheldering gevraagd nadat de Marokkaan zondag de Open Dag van ADO liet schieten, maar wel opdook in Rotterdam bij de El Khayati Cup, zo weet Voetbal International. "Wij hadden ook verwacht dat het sneller zou gaan, maar er is nog met geen enkele club een akkoord bereikt over El Khayati", zei technisch directeur Jeffrey van As woensdag tegen VI. "Een akkoord tussen de clubs is noodzakelijk om een transfer te kunnen afronden. Wij hebben El Khayati toestemming gegeven om niet met ons mee te trainen. Verder wil ik er op dit moment niets over kwijt."

Clubs willen Strootman niet
Het is angstvallig stil rondom Kevin Strootman. Dat komt volgens La Provence omdat zich nog géén enkele club heeft gemeld bij Olympique Marseille. Zelf liet Strootman weten aan de Franse zuidkust te willen blijven, maar behoort de 29-jarige middenvelder tot het groepje dure jongens. L'OM is genoodzaakt te saneren en dus moeten er spelers vertrekken, waaronder de 43-voudig international van Oranje. Maar als daarvoor geen interesse is... Manchester United, West Ham United, Everton en zijn oude club AS Roma werden deze zomermaanden al genoemd. Concreet werd het (tot dusver) nooit.

Bale naar China
De ontluisterende nederlaag tegen Atlético Madrid (3-7) lijkt de laatste wedstrijd van Gareth Bale voor Real Madrid te zijn geweest. Chinese miljoenen lonken voor de dertigjarige Welshman, van wie Zinedine Zidane af wil. Volgens Marca staat Bale op het punt te tekenen voor Jiangsu Suning. Daar ligt voor hem een driejarig contract klaar met een jaarsalaris van 22 miljoen euro. Slechts enkele details scheiden Bale en Jiangsu Suning nog van een done deal. Mogelijk dat de handtekening dit weekend nog op papier komt.

Wint PSV in reguliere speeltijd de Johan Cruijff Schaal? Win ruim drie keer je inzet bij TOTO!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019