Weer geen oefenzege voor De Ligt met Juventus

26 juli 2019, 16:12   Bijgewerkt: 27 juli 2019, 15:07

Matthijs de Ligt is er ook in zijn derde wedstrijd niet in geslaagd een oefenoverwinning te boeken met Juventus. De miljoenenaankoop die overkwam van Ajax begon vandaag in de basis tegen een verzameling sterren uit de Japanse J-League, maar zag dit duel in een doelpuntrijke 3-3 eindigen. Juventus toonde in dat duel wel aan over veerkracht te beschikken.

In zijn eerste wedstrijd bij Juventus werd De Ligt met zijn team verslagen door Tottenham Hotspur (2-3) en eerder deze week tegen Internazionale maakte hij een eigen doelpunt in de wedstrijd die in 1-1 zou eindigen. Juventus won toen wel na strafschoppen. Tegen de sterren van de J-League stond De Ligt in de basis en zag hij al na acht minuten de bal in het eigen net gaan. Osmar Barba zorgde voor die 1-0.

Orde op zaken

De ploeg van Maurizio Sarri maakte vervolgens via Gonzalo Higuaín weer gelijk, maar De Ligt en zijn medeverdedigers konden niet voorkomen dat Juventus voor rust weer op achterstand kwam De Braziliaan Cesinha zorgde voor de 2-1. Snel na rust werd het zelfs 3-1 toen Adam Taggart de marge voor de Japanners nog ruimer maakte. De Italiaanse kampioen stelde echter orde op zaken met een kopbal van Blaise Matuidi twaalf minuten voor tijd en drie minuten daarna een uithaal van Matheus Pereira. De Ligt, die de hele wedstrijd speelde, moet na de 3-3 eindstand dus nog even wachten op zijn eerste officieuze zege in Italiaanse dienst.

Wint PSV in reguliere speeltijd? Win ruim drie keer je inzet bij TOTO!