Bakx na vertrek bij Go Ahead aan de slag in amateurvoetbal

26 juli 2019, 15:46

Istvan Bakx zegt het profvoetbal vaarwel en heeft een contract getekend bij amateurclub SV Spakenburg. Dat heeft de club uit de Tweede Divisie bevestigd via de officiële kanalen. De ervaren middenvelder komt transfervrij over van Go Ahead Eagles.

Met de club uit Deventer liep Bakx (33) afgelopen seizoen op het allerlaatste moment promotie naar de Eredivisie mis door in de finale van de play-offs diep in de blessuretijd onderuit te gaan tegen RKC Waalwijk. In plaats van de Eredivisie wacht nu het amateurvoetbal voor Bakx, die voor één jaar heeft getekend in Spakenburg en de intentie heeft uitgesproken om langer te blijven. Bij Go Ahead Eagles wilde men graag met Bakx door, maar hij legde uiteindelijk een aanbieding van de club naast zich neer.

Lees ook: Go Ahead en Bakx uit elkaar

Ervaring

"We waren zoals bekend nog op zoek naar een ervaren middenvelder van de buitencategorie", zo laat de club weten op hun site. "We zijn in gesprek geraakt met Istvan en dat was zeer positief. Istvan heeft veel ervaring en is het type speler waar we naar op zoek waren. Istvan is een echte liefhebber die met zijn ervaring, inzicht en passing een stukje extra klasse brengt in de selectie".

Spakenbrug eindigde vorig seizoen als negende in de Tweede Divisie. Nieuwe aanwinst Bakx trainde de afgelopen periode mee bij zijn oude club FC Den Bosch om zijn conditie op peil te houden. De Zeeuwse middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, speelde eerder onder meer voor Sparta Rotterdam, Willem II, AGOVV, FC Oss en in België voor KV Kortrijk en KRC Genk.

Player Special bij TOTO: win 7

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen