Guardiola wil centrale verdediger halen en hoeft Dani Alves niet

26 juli 2019, 15:25

Manchester City is zo goed als klaar op de transfermarkt, al hoopt de club alleen nog een centrale verdediger aan de selectie toe te voegen. Dat heeft manager Pep Guardiola gezegd op de website van de club. De nieuwe aankoop moet het gat opvullen dat de vertrokken aanvoerder Vincent Kompany achterliet.

Kompany vertrok deze zomer na elf jaar uit Manchester om terug te keren naar zijn oude club Anderlecht. Hier gaat hij de functie van speler en trainer combineren. Tot dusver haalde City nog geen vervanger voor de Belg, maar Guardiola houdt die optie wel open. "Misschien halen we niemand en misschien wel, maar de transfermarkt is zo moeilijk en het team is al goed genoeg. Als het kan, doen we het. En als het niet kan, zullen we het seizoen ook wel overleven zonder nieuwe centrale verdediger."

Lees ook: Guardiola begrijpt niets van Chinese kritiek op Manchester City

Dani Alves

Manchester City houdt zich relatief rustig op de transfermarkt. Alleen middenvelder Rodri, verdediger [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352611/officieel-psv-verliest-angelino-na-een-seizoen-aan-city/,_blank,Angeliño] en keeper Zack Steffen werden aangetrokken. Rechtsback Dani Alves (36) komt sowieso niet naar het Etihad Stadium. Guardiola werkte al samen met de Braziliaan bij Barcelona en sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain is hij transfervrij. Een hereniging tussen de twee zit er echter niet in. "Hij is een ongelofelijke speler, maar we hebben al twee ongelofelijke rechtsbacks."

Denk je dat Sam Lammers scoort en PSV wint? Zet in bij TOTO en win tot 6

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen