Spoorboekje: Johan Cruijff Schaal en EK-finale onder 19 jaar

27 juli 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 27 juli.

Specials

De laatste Ajax - PSV om de Johan Cruijff Schaal

PSV-trainer Mark van Bommel kan vanavond zijn eerste prijs als coach pakken door met PSV de Johan Cruijff Schaal te winnen ten koste van Ajax. Als speler deed hij dit al een keer in 2012. Van Bommel was toen net teruggekeerd in Eindhoven en won destijds met bekerwinnaar PSV in de Amstedam ArenA met 2-4 van kampioen Ajax. Hoe verliep zijn rentreewedstrijd? En welke PSV'ers zorgden ervoor dat de bezoekers als een komeet uit de startblokken schoten? We blikken straks terug.

Transferweekje

De transferwindow is inmiddels al een tijdje open en de markt draait in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Vissel Kobe - FC Barcelona (11.00 uur)

Afgelopen dinsdag maakte Frenkie de Jong zijn officieuze debuut als speler van FC Barcelona in de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen Chelsea. De oud-Ajacied kwam toen als invaller in het veld en speelde de tweede helft mee. De Jong wacht dus nog op zijn basisdebuut in het shirt van de Catalanen en wellicht komt dat er vandaag. Barcelona speelt vanochtend namelijk een oefenwedstrijd tegen het Japanse Vissel Kobe. Mocht De Jong inderdaad aan spelen toe gaan komen, dan komt hij waarschijnlijk Andres Iniesta vlak in zijn buurt tegen. De oud-speler van Barcelona speelt immers bij Vissel Kobe. 

Ajax - PSV (18.00 uur)

In Nederland wordt het seizoen 2019/2020 vanavond traditioneel afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Kan Ajax na de landstitel en de KNVB-beker ook de Supercup binnenhalen of begint PSV het nieuwe seizoen met een prijs. De wedstrijd wordt in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. Recordhouder PSV wil voor de twaalfde keer de finale winnen, terwijl Ajax mikt op de negende cup. Welke topclub begint het nieuwe seizoen direct met een goed gevoel?

Portugal onder 19 - Spanje onder 19 (18.30 uur)

Terwijl Ajax en PSV in Amsterdam de degens kruisen, zullen veel internationale scouts die wedstrijd waaschijnlijk later terug gaan kijken. Hun interesse zal ongetwijfeld gericht zijn op Armenië, waar de finale van het EK onder 19 wordt gespeeld. Dit duel gaat tussen de talenten van Portugal en Spanje. Portugal plaatste zich simpel voor de finale door met 4-0 te winnen van Ierland, terwijl Spanje aan een nipte 0-1 zege op Frankrijk genoeg had. De UEFA zal de wedstrijd live uitzenden via hun kanalen.

Voetbal op tv

13.00 uur: Dynamo Dresden - 1. FC Nürnberg, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de Tweede Bundesliga

17.00 uur: SC Paderborn - Atlético Madrid, FOX Sports 4, live verslag van deze oefenwedstrijd

18.00 uur: Ajax - PSV, FOX (open kanaal) en FOX Sports 1, live verslag van de Johan Cruijff Schaal

02.00 uur: Montreal Impact - Philadelphia Union, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de MLS

04.30 uur: Portland Timbers - LA Galaxy, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de MLS

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen