Roda JC haalt ervaren middenvelder Alberg terug naar Nederland

26 juli 2019, 13:45

Roland Alberg keert terug op de Nederlandse velden. De 28-jarige middenvelder gaat spelen voor Roda JC in de Eerste Divisie. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de Limburgers en is de vijfde aanwinst die de club deze week heeft gepresenteerd. 

Alberg was transfervrij sinds zijn vertrek bij het Griekse Panionios in januari van dit jaar. De middenvelder uit Hoorn doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelde daarna in Nederland voor Excelsior en ADO Den Haag. Vervolgens vertrok hij naar het buitenland en speelde daar voor Philadelphia, CSKA Sofia en meest recent dus voor Panionios.  

Met Alberg haalt Roda JC een ervaren speler binnen. Hij speelde in totaal 105 wedstrijden in de Eredivisie en kwam daarin tot 22 doelpunten en 15 assists. Hij heeft vandaag met succes de medische keuring doorstaan. "Na mijn carriere bij ADO Den Haag heb ik ervoor gekozen om naar het buitenland te gaan. Hier heb ik veel wedstrijden gespeeld en veel ervaring opgedaan. Ik hoop dat ik met deze ervaring dit jonge team mee op sleeptouw kan nemen de komende tijd", zegt Alberg op de clubkanalen van Roda over zijn overstap.

Weer een aanwinst

Alberg is de vijfde speler die Roda JC deze week binnen heeft gehaald. De ploeg van de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong verzekerde zich eerder van de diensten van middenvelder Antonio Cotán, aanvaller Jordy Croux en verdedigers Timothy Durwael en Juan-Gerardo Ramirez Alonso. In een eerder stadium werd ook al middenvelder Robert Klaasen aangetrokken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen