Willem II-aanwinst Holmén liet zich inspireren door Isak

Willem II-aanwinst Holmén liet zich inspireren door Isak

26 juli 2019 – De nieuwe centrale verdediger van Willem II, Sebastian Holmén, heeft bij zijn keuze voor de Tilburgers gekeken naar het traject dat landgenoot Alexander Isak vorig seizoen aflegde bij de club. Mede door diens geweldige halfjaar bij de Tricolores wist Holmén dat Willem II een goede vervolgstap in zijn carrière zou zijn.



"Alexander Isak heeft mijn beslissing wel een beetje beïnvloed", zegt de 27-jarige Zweed tegen het Brabants Dagblad. "Dat is een enorm talent in Zweden, waar veel over geschreven wordt. Door die verhalen over hem kreeg ik een beeld van Willem II." Holmén sprak Isak niet persoonlijk over zijn keuze. "Maar dat hij via deze club zijn weg terug vond naar de nationale selectie woog zeker mee bij mijn keuze."

Dat laatste is ook de reden dat Holmén graag wilde vertrekken bij zijn Russische club Dinamo Moskou, waar hij uit beeld was geraakt. "Het is mijn droom om een vaste plek af te dwingen in de nationale selectie. Ik wil naar de eindronde van het EK. Daarom was het heel belangrijk welke club ik deze zomer zou kiezen."

Lees ook: Willem II versterkt zich met Zweeds international Holmén

Europees voetbal
Met Willem II wil Holmén als basisspeler de play-offs voor Europees voetbal halen. "Als dat lukt ben ik dik tevreden. De club zit in een positieve flow en die lijn moeten we doortrekken. Willem II voelde meteen als een warme club. De manier van spelen van Willem II past bij mij. Daarom was dit de beste optie."


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020