Schwaab adviseerde Baumgartl over PSV: "Goede stap voor hem"

Schwaab adviseerde Baumgartl over PSV: "Goede stap voor hem"

26 juli 2019 – Timo Baumgartl heeft met zijn stap naar PSV een goede keuze in zijn carrière gemaakt. Dat zeggen althans voormalig PSV-trainer Huub Stevens en de recent uit Eindhoven vertrokken Daniel Schwaab. Het is de vraag of Baumgartl landgenoot Schwaab in het Philips Stadion kan doen vergeten.



Stevens kent Baumgartl goed en liet hem ooit debuteren bij diens oude club VfB Stuttgart. De oud-oefenmeester is positief over de 24-jarige centrale verdediger. "Hij is fysiek sterk en heeft al behoorlijk wat bagage op het hoogste niveau", zegt Stevens tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij heeft nog niet de ervaring die Daniel (Schwaab) heeft, maar dat is gezien zijn leeftijd logisch."

Wel denkt Stevens dat Baumgartl de erfenis van Schwaab bij PSV kan dragen. "Timo heeft de mogelijkheden om verder naar het niveau van Daniel toe te groeien en de kans om dat te overstijgen. Ik denk dat hij iets sneller en wendbaarder is dan Daniel, die positioneel sterk is en uitstekend zijn sterke en zwakke punten kent."

Lees ook: PSV heeft met Baumgartl nieuwe centrumverdediger binnen

Kunstgras 
Schwaab zelf sprak zijn landgenoot en oud-ploeggenoot al even voordat zijn transfer naar PSV in kannen en kruiken was. "Ik heb hem verteld dat mijn ervaringen in Nederland heel goed zijn geweest", zegt Schwaab tegen het ED. "Het enige wat ik als minpunt heb genoemd, is dat er een paar kunstgrasvelden op De Herdgang liggen. Voor hem is het denk ik een goede stap, waaraan hij na een behoorlijk lange periode in Stuttgart toe was. Timo heeft zeker de mogelijkheden om bij PSV een goede tijd tegemoet te gaan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020