FC Volendam strikt aanvaller die succesvol stage liep bij Chelsea

FC Volendam strikt aanvaller die succesvol stage liep bij Chelsea

25 juli 2019 – FC Volendam heeft Darius Johnson (19) per direct aan de selectie toegevoegd. De transfervrije Engelse buitenspeler zette donderdag zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Toen Johnson begin juli op proef was in Volendam, maakte hij grote indruk.Johnson, die wegkomt bij een opleidingsteam van de de grootste onontdekte talenten uit de regio Londen, liep eerder ook stage bij Chelsea. Daar maakte hij dermate veel indruk dat The Blues hem een contract wilde aanbieden. Vanwege het aan Chelsea opgelegde transferverbod ging dat echter niet door, waarna Volendam toesloeg.

"Darius is een bijzonder geval, hij kan een prachtig voetbalverhaal schrijven. Darius is een ruw talent, een pure liefhebber die voor een belangrijk deel zichzelf heeft opgeleid door ontelbare uren op straat te spelen", aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Toen Wim Jonk en ik voor het eerst op hem geattendeerd werden door Jack (Watkins), was het voor ons ook bijzonder te zien welk niveau hij nu al haalt, zonder uitgebreide opleiding bij clubs. Dat is zeldzaam, want dan praat je over puur talent, waar nog veel rek in zit. Tijdens zijn stage en in onze gesprekken heeft Darius een positieve indruk gemaakt, als voetballer én als mens."

Johnson zelf is heel blij met de kans die Volendam hem geeft. "Dit is de officiële start van mijn carrière en er is voor mij geen betere manier denkbaar. Ik weet dat ik iedere dag beter zal worden onder de trainers hier, zeker onder Wim Jonk die al zoveel toptalenten heeft opgeleid. Ik heb het volledige vertrouwen dat hij hetzelfde kan doen met mij. Ik ben een speler die de fans wil vermaken en iets bijzonders wil brengen. Het harde werken begint nu."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020