Arsenal heeft opnieuw beet en tast diep in de buidel voor Saliba

Arsenal heeft opnieuw beet en tast diep in de buidel voor Saliba

25 juli 2019 – Arsenal heeft de komst van William Saliba afgerond. De achttienjarige Franse verdediger komt voor een bedrag van naar verluidt dertig miljoen euro over van AS Saint-Étienne. De Oost-Franse club raakt Saliba niet direct kwijt, want het toptalent blijft op huurbasis nog een jaar in Saint-Étienne spelen.

Saliba is na Dani Ceballos de tweede speler die donderdag door Arsenal wordt aangetrokken. In tegenstelling tot de Spanjaard wordt Saliba definitief ingelijfd. De jonge verdediger stond al langere tijd op de radar van de Londense club, die ook in verband werd gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur.

De aanwinst van Arsenal wordt een grote toekomst voorspeld. Saliba kwam uit voor verscheidene Franse vertegenwoordigende jeugdelftallen en debuteerde afgelopen seizoen bij Saint-Étienne in de Ligue 1. In totaal speelde de jonge Fransman nog maar negentien officiële wedstrijden in het profvoetbal.

Met Saliba heeft Arsenal de derde zomeraanwinst binnen. Naast de Fransman en Ceballos trok de Londense club eerder Gabriel Martinelli aan. Arsenal zou ook een oogje hebben op Kieran Tierney (Celtic).

gerelateerd