Botman wijst Groningen af en is op weg naar Heerenveen

Botman wijst Groningen af en is op weg naar Heerenveen

25 juli 2019 – De toekomst van Sven Botman ligt in het noorden van het land, maar niet bij FC Groningen. Het Dagblad van het Noorden meldt dat de negentienjarige centrumverdediger van Ajax de geïnteresseerde Groningers heeft afgebeld. Botman is op weg naar sc Heerenveen.Groningen was volgens het dagblad al maanden in gesprek met de Ajacied. Alle seinen stonden op groen nadat Ajax met Edson Álvarez een nieuwe centrale verdediger aantrok. Botman zelf stond ook positief tegenover een overgang naar Groningen, totdat Heerenveen zich op het laatste moment voor hem meldde.

"Botman verwacht dat bij SC Heerenveen de kans op speeltijd voor hem groter is dan bij FC Groningen, zo is de reden van het afzeggen althans naar ons gecommuniceerd", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Natuurlijk is het balen. We hebben er alles aan gedaan, goede gesprekken gevoerd. Als het voor de langere termijn was geweest, had Botman voor FC Groningen gekozen, zo heeft hij ons laten weten. Onder meer op het gebied van faciliteiten zag hij een toekomst in Groningen absoluut zitten, maar zoals gezegd acht hij de kans op speeltijd in Heerenveen groter."

Volgens Fledderus zijn dit soort tegenslagen inherent aan de transferperiode. "In mijn tijd als technisch manager bij Heracles Almelo was het niet anders, gingen op handen zijnde transfers soms ook niet door, alleen kwam het niet naar buiten. Dat is wel een verschil", vervolgt Fledderus. "Wij hebben blijkbaar spelers op onze lijstjes staan die ook door andere clubs worden begeerd. Dat is een compliment voor onze scouting."

Lees ookGroningen heeft interesse in Ajax-verdediger Botman

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020