Kluivert: "Voornaamste taak om filosofie van Cruijff te bewaken"

25 juli 2019, 16:19

Toen FC Barcelona hem vroeg, maakte het hart van Patrick Kluivert een sprongetje. Donderdag zette de oud-aanvaller zijn handtekening onder een contract bij de Catalaanse club, waar hij als hoofd jeugdopleiding aan de slag gaat. "Ik heb er enorm veel zin in", zegt Kluivert.

Tussen 1998 en 2004 speelde Kluivert bij de club waar hij nu terugkeert. "En nu mag ik de jeugd gaan begeleiden, de ontwikkeling van de grootste talenten ter wereld centraal zetten. Op een fantastisch moment, want doordat mijn zoon Shane al in de opleiding speelt, woon ik in Barcelona", aldus Kluivert in gesprek met De Telegraaf.

Zijn nieuwe baan is er niet een voor veertig uur in de week. "Maar veel meer. De trainers maken in principe hun eigen schema's. Het is vervolgens mijn voornaamste taak om de filosofie van Johan Cruijff te bewaken. Dat is niet heel moeilijk, want ik heb de hele opleiding van Ajax doorlopen en beide clubs hebben bijna dezelfde speelstijl. Niet voor niets werden rond de komst van Frenkie de Jong de banden tussen Barça en Ajax ook weer aangehaald."

Kluivert gaat de komende weken alle spelers zelf bekijken zodat hij een mening over ze kan vormen. "Natuurlijk zullen scouts en trainers me ook van informatie voorzien, maar ik vind het belangrijk ook zelf een goed beeld te hebben. Uiteindelijk zal ik mede beslissen of iemand in de opleiding blijft of niet en of iemand in aanmerking komt voor een contract."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen