Manchester United weet na Internazionale ook Spurs te verslaan

25 juli 2019, 16:02

Manchester United heeft donderdag ook de tweede wedstrijd in het kader van de International Champions Cup gewonnen. Het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer was in het Chinese Shanghai met 2-1 te sterk voor competitiegenoot Tottenham Hotspur. The Red Devils hadden een aantal dagen geleden ook al Internazionale weten te verslaan op het oefentoernooi.

De club uit Manchester startte de wedstrijd met onder anderen nieuwelingen Aaron Wan-Bissaka en Daniel James. Ook was er een basisplaats voor Mason Greenwood, het pas zeventienjarige toptalent van United. Het was Anthony Martial die, nadat hij al een keer de paal had geraakt, halverwege de eerste helft de score opende. De Fransman schoot de bal beheerst binnen na een fraaie steekpass van Andreas Pereira.

Met een nieuw elftal begon United aan de tweede helft. Het Nederlandse talent Tahith Chong kwam er echter niet in: hij bleef de hele wedstrijd op de bank. Ook Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino maakte gebruik van het feit dat hij onbeperkt mocht wisselen, al liet hij nog wel een aantal spelers staan. Lucas Moura, die in de rust binnen de lijnen was gekomen, schoot halverwege via de kluts de gelijkmaker tegen de touwen. Tien minuten voor tijd bezorgde Gomes na een goede individuele actie United alsnog de overwinning.