Kluivert krijgt prachtige baan in jeugdopleiding Barcelona

25 juli 2019, 15:32   Bijgewerkt: 25 juli 2019, 15:53

Een prachtige nieuwe klus voor Patrick Kluivert. Kort na zijn ontslag bij de nationale ploeg van Kameroen heeft hij zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Barcelona, waar hij aan de slag gaat als hoofd jeugdopleidingen.

Barcelona kondigt zijn komst donderdag via de officiële kanalen aan. Kluivert heeft een contract getekend tot 2021. De 43-jarige Amsterdammer wordt bij de Europese topclub verantwoordelijk voor het beleid van de jeugdopleiding, waar overigens zijn zoon Shane Kluivert (11 jaar) deel van uitmaakt. Kluivert keert terug op bekend terrein, aangezien hij tussen 1998 en 2004 bij de club speelde. Hij scoorde in totaal 145 goals in 308 wedstrijden.

Kluivert werkte onlangs als assistent van Clarence Seedorf bij Kameroen, maar het duo werd door slechte prestaties op de Afrika Cup op straat gezet. "Ik ben zeer blij dat ik weer thuis ben", zegt Kluivert op de website van Barcelona. "De uitdaging is om Barcelona bij de grootste clubs van de wereld te houden. Ik kom uit de Ajax-jeugd en dat is vergelijkbaar met La Masia. Ik denk dat ik veel kan doen om spelers uit de jeugdopleiding beter te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen