Feyenoord moet Vak S gesloten houden en krijgt geldboete

Feyenoord moet Vak S gesloten houden en krijgt geldboete

25 juli 2019 – De KNVB heeft Feyenoord bestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken in De Kuip tijdens Feyenoord - Ajax op 27 februari van dit jaar. Feyenoord moet Vak S gedurende een competitiewedstrijd gesloten houden en moet een boete van 15.000 euro betalen aan de KNVB.Seizoenkaarthouders van Vak S, waaruit het vuurwerk werd gegooid, zijn niet welkom in het stadion tijdens een competitiewedstrijd. Ook moet er een boete van 15.000 euro worden afgetikt door de Rotterdammers. Dit is de uitspraak van de Commissie van Beroep betaald voetbal in het hoger beroep dat Feyenoord had aangespannen naar aanleiding van de uitspraak van de tuchtcommissie. Die oordeelde eerder nog dat niet alleen Vak S maar ook de vakken R en T gesloten moesten worden tijdens een competitieduel. Die vakken liggen naast Vak S.

In principe zal Vak S leeg blijven tijdens de derde thuiswedstrijd van de competitie. Dat is de ontmoeting met AZ op 25 augustus. Mocht dit duel worden verplaatst door Europese verplichtingen of een andere wijziging, dan moet Vak S gesloten worden tijdens Feyenoord - ADO Den Haag op 15 september.

Reactie Feyenoord
'Feyenoord liet de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep, omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Feyenoords verweer bij het beroep heeft dus in elk geval tot gevolg gehad dat de eerder opgelegde straf voor de vakken R en T is komen te vervallen', schrijft de club.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020