Alena gaf rugnummer aan De Jong en baalt van Barcelona

25 juli 2019, 13:53

Op de eerste trainingsdag van Frenkie de Jong bij FC Barcelona werd bekend dat de Nederlander komend seizoen met rugnummer 21 gaat spelen, het nummer dat ook bij Ajax op zijn rug prijkte. Het nummer was eerst in handen van Carles Alena, maar de Spanjaard gaf het nummer af aan De Jong. De manier waarop het is gegaan, zint Alena niet.

De Spaanse middenvelder, die de concurrentie met De Jong moet aangaan voor een basisplaats, geeft tekst en uitleg in El Mundo Deportivo. Hij is teleurgesteld in de clubleiding. "Ik miste een bericht van de leiding", zegt hij. "Zij hebben het nummer aan De Jong beloofd zonder het mij te laten weten. Soms gebeuren dit soort dingen hier. Mijn verstandhouding met de club is goed, dus een bericht was genoeg geweest."

Over de houding van Barcelona is Alena dus niet te spreken, maar de Spanjaard is wel blij met hoe De Jong zich opstelde naar hem. "Ik wist dat hij rugnummer 21 mooi vond en dat heeft hij ook aan mij laten weten", zegt Alena. "Hij heeft het me in alle nederigheid gevraagd en zei dat de keuze aan mij was. Het ging heel natuurlijk en ik denk dat hij voor mij hetzelfde had gedaan", zegt de 21-jarige Alena. Zijn band met De Jong is sowieso prima. "Ik help hem onder meer met Spaans leren."

Alena draagt nu rugnummer 19.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen