Van Bommel over datum JC Schaal: "Had anders gekund"

25 juli 2019, 13:17

Tussen de belangrijke Champions League-wedstrijden tegen FC Basel in, moet PSV het in het kader van de Johan Cruijff Schaal opnemen tegen Ajax. Geen perfecte planning, beseft ook trainer Mark van Bommel. Toch wil hij het beste maken van het duel met de Amsterdammers.

PSV heeft dus meteen een druk schema, terwijl het seizoen amper onderweg is. "We moeten de agenda niet te groot maken", zegt de coach in zijn vooruitblik op de clubwebsite. "Het is een wedstrijd tussen twee belangrijke wedstrijden in. Het had anders gekund, maar hier moeten we het mee doen. Punt."

PSV won midweeks met 3-2 van FC Basel. Het zou goed kunnen dat het elftal van Van Bommel aardig intact blijft tegen Ajax. "Iedere speler heeft zijn eigen verhaal. Ik heb te maken met nieuwe spelers, jongens die terugkeren van een huurperiode, jongens die langer vakantie hebben gehad en ga zo maar door. We zullen echt niet iedere wedstrijd met dezelfde elf gaan spelen, maar we moeten klaar zijn voor het drukke programma. De komende weken spelen we telkens om de drie á vier dagen."

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Basel bracht Van Bommel naar buiten dat Ibrahim Afellay zijn nieuwe aanvoerder is. Op de persconferentie van donderdag ging hij daar op in. "Het is een natuurlijk proces geweest", zei Van Bommel. "Ibrahim heeft aan mij gevraagd om hier te revalideren en dat deed hij op zo'n ontzettend professionele manier dat ik daar enorm veel respect voor heb gekregen. Toen ik hem bezig zag, dacht ik echt iets aan hem te hebben. Als ik zie hoe hij zich op en naast het trainingsveld beweegt, heeft dat alles wat je in een aanvoerder zoekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen