Nederland zakt naar zestiende plaats op FIFA-ranking

25 juli 2019, 12:53

Nederland heeft twee plaatsen prijs moeten geven op de wereldranglijst van de FIFA. Na het behalen van de Nations League-finale steeg Nederland naar de veertiende plaats, maar Oranje is nu afgezakt naar de zestiende positie. Heel vreemd is dat gezien het feit dat Nederland deze zomer niet heeft gespeeld, uiteraard niet.

Nederland had de veertiende plaats in handen, maar is gezakt naar de zestiende plaats. Omdat er in tegenstelling tot Europa wel werd gevoetbald in Noord- en Midden-Amerika, Afrika en Zuid-Amerika, heeft Oranje terrein prijs moeten geven. Het staat samen met Italië, dat precies evenveel punten heeft, op de zestiende plaats. Chili is een van de landen die heeft geprofiteerd. Dat land is van de zestiende naar de veertiende plaats gestegen. Mexico is zelfs van de achttiende naar de twaalfde positie gestegen, met dank aan het winnen van de Gold Cup.

België is nog altijd het land dat de lijst aanvoert: onze Zuiderburen staan al bijna een jaar op de eerste plaats. Brazilië is dankzij het winnen van de Copa America doorgestoten van de derde naar de tweede plaats.

De toptwintig:

1. België

2. Brazilië

3. Frankrijk

4. Engeland

5. Uruguay

6. Portugal

7. Kroatië

8. Colombia

9. Spanje

10. Argentinië

11. Zwitserland

12. Mexico

13. Denemarken

14. Chili

15. Duitsland

16. NEDERLAND en Italië

18. Zweden

19. Peru

20. Polen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen