Spoorboekje: Belgische Eerste Klasse en 2. Bundesliga van start

26 juli 2019, 07:22

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 26 juli.

Wedstrijden

NEC Nijmegen - RKC Waalwijk (19.00 uur)

RKC Waalwijk kent tot nu toe een vlekkeloze voorbereiding. De promovendus won alle wedstrijden in de oefencampagne. Onder meer KV Mechelen (3-1), TOP Oss (1-0) en Valencia B (1-0) werden verslagen. Volgende tegenstander is NEC, dat komend seizoen weer uitkomt op het tweede niveau.

RC Genk - KV Kortrijk (20.30 uur)

Een kleine week na het winnen van de Belgische Supercup begint de jacht op titelprolongatie voor RC Genk. De kampioen van vorig jaar trapt het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Het is de enige Pro League-wedstrijd die op deze vrijdag is ingepland. Kortrijk eindigde vorig seizoen als achtste in de reguliere competitie van België.

VfB Stuttgart - Hannover 96 (20.30 uur)

Afgelopen seizoen was dit nog een affiche in de Bundesliga, maar VfB Stuttgart en Hannover 96 komen deze jaargang uit op het tweede Duitse niveau. Beide clubs willen na de teleurstellende degradatie dolgraag direct terugkeren op de hoogste afdeling en hopen het seizoen goed te beginnen. Bij Stuttgart zal Timo Baumgartl het 2. Bundesliga-avontuur niet meemaken: hij verkaste gisteren naar PSV.

Voetbal op tv

20.30 uur: VfB Stuttgart - Hannover 96, FOX Sports 4, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.30 uur: RC Genk - KV Kortrijk, Ziggo Sport, live verslag van het Pro League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen