Sarri neemt De Ligt niets kwalijk na eigen treffer bij basisdebuut

24 juli 2019, 23:33

Maurizio Sarri steekt de hand in eigen boezem voor het eigen doelpunt van Matthijs de Ligt. In het duel om de International Champions Cup met Internazionale (1-1) maakte de oud-Ajacied zijn basisdebuut. De verdediger werd in de rust gewisseld. "De Ligt speelde tijdens onze slechtste fase van de wedstrijd", aldus Sarri.

"Hij is daar niet verantwoordelijk voor", zegt de trainer van Juventus tegen Sportitalia. "Ik heb vanmorgen een fout gemaakt door nog 45 minuten te trainen, daar hadden we last van in deze hitte. Ik vertelde de spelers in de kleedkamer dat we fouten konden accepteren, maar ik wilde geen passiviteit zien. We wilden vooruit verdedigen en niet achteruit lopen. Die boodschap hebben de jongens begrepen."

[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/353556/video-de-ligt-maakt-eigen-goal-bij-basisdebuut-voor-juventus/,_blank,

Video: De Ligt maakt eigen goal bij basisdebuut voor Juventus]

Sarri had complimenten voor Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon, die de tweede helft onder de lat stond. Ronaldo maakte de gelijkmaker, Buffon pakte in de strafschoppenserie drie penalty's. "Ronaldo speelde zoals we hem kennen. Als we ons positiespel verbeteren, zouden we het hem gemakkelijker maken", aldus Sarri. "De grote kracht van Buffon is dat hij een geboren strijder is. Hij was buitengewoon in de penaltyserie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen