Nog geen basisplaats voor Clasie bij AZ, mogelijk wel speeltijd

24 juli 2019, 19:40

Een basisplaats in het Europa League-duel met BK Häcken komt nog te vroeg voor Jordy Clasie. Mogelijk dat hij donderdag wel zijn eerste minuten kan maken voor AZ. "De training van vandaag zal een indicatie geven of Jordy fit genoeg is om mee te kunnen spelen. Hij start in ieder geval niet in de basis."

Dat liet trainer Arne Slot weten op de persconferentie, waar ook de hitte werd besproken. "We hebben het te accepteren. Deze temperaturen hebben we tijdens de voorbereiding ook al gehad. We weten dus hoe het is om in deze weersomstandigheden te spelen", aldus de oefenmeester. "Met deze temperaturen wil je onnodig balverlies zoveel mogelijk beperken. Daar zullen we dus extra nauwkeurig in moeten zijn. Nee, we onderschatten het weer zeker niet, maar de grootste weerstand zal komen van de tegenstander."

Met de start van de voorronde van de Europa League, gaan in Alkmaar de gedachten terug naar vorig jaar. Toen liet AZ zich verrassen door Kairat. "Wat we meenemen van het play-off-duel met Kairat van vorig seizoen? We hebben bijvoorbeeld gezien dat het in play-off-wedstrijden heel dicht bij elkaar kan liggen. Dez twee duels waren heel erg in evenwicht met een paar cruciale arbitrale beslissingen. We moeten daarom dusdanig veel goede dingen doen dat we daar niet van afhankelijk zijn. Ik hoop dat de spelers de ervaringen van vorig jaar meenemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen