PSV houdt doorgebroken Sadilek langer aan boord

24 juli 2019, 17:10

Michal Sadilek heeft zijn contract bij PSV verlengd. De Tsjech ligt vast tot medio 2022. Het nieuwe contract bevat ook een optie voor een extra jaar. Zijn oorspronkelijke verbintenis liep over een jaar af. De contractverlenging zat al een tijdje in het vat. "Ik zie dit contract als een beloning voor de arbeid van de afgelopen jaren."

De twintigjarige Sadilek brak afgelopen seizoen door. Daarom was er PSV ook veel aangelegen om hem langer aan boord te houden. In totaal kwam hij tot dertien optredens bij PSV, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists gaf. In mei werd zijn goede ontwikkeling ook beloond met een plaats bij de nationale ploeg van Tsjechië: voor die ploeg kwam hij overigens nog niet in actie.

"Toen ik hier kwam was ik nog een onbekende speler. Nu, vier jaar later heb ik al meerdere wedstrijden mogen spelen en ben ik lid van het eerste elftal. Of ik sindsdien veel ben veranderd? Ik ben denk ik nog altijd even lang als toen", zegt Sadilek op het clubkanaal van PSV. "Ik heb de afgelopen jaren prachtige dingen meegemaakt. Ben sterker en beter geworden. Dit is het volgende mooie en speciale moment. Ik hoop dat er nog vele mooie mogen volgen."

Sadilek stond dinsdag tegen FC Basel ook in de basis. Mark van Bommel gebruikte hem als linksback, omdat aankoop Toni Lato nog niet inzetbaar was.

Lees ook: PSV toont zich fit in hitte

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen