Schmidt maakt pikante overstap: "Ik ken de sentimenten"

24 juli 2019, 12:02

Doke Schmidt speelde zestien jaar voor sc Heerenveen, maar is komend seizoen in het shirt van SC Cambuur te bewonderen. De Leeuwarders legden de 27-jarige verdediger woensdag voor twee jaar vast. De rivaliteit tussen de twee Friese clubs heeft Schmidt niet tegengehouden om de overstap te maken.

"Ik ken Cambuur, de club past goed bij mij. Ik ken de sentimenten. Maar ik heb vrienden in de voetballerij die ook zo'n gevoelige stap hebben gemaakt", laat Schmidt weten in de Leeuwarder Courant. "Er is niemand die tegen mij heeft gezegd dat ik het niet moet doen. Ik stond open voor een club in het buitenland, maar er kwam niet iets voorbij wat goed voor mij was. Nu wil ik zo goed mogelijk presteren met Cambuur. Ik ga er vanuit dat ik hier veel aan voetballen toe komt."

Ook vanuit het Cambuur-kamp was het verleden van Schmidt geen reden om hem niet aan te trekken. Technisch Foeke Booy weet dat de komst van de Heerenvener wat gevoelig ligt bij de supporters van de Leeuwarders. "Maar als dat ons in de weg staat om succes te bereiken, doen we het niet goed. Ik ken Doke al een paar jaar en als je het mij vraagt, heeft hij Cambuur-DNA."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen