Janssen verlaat Europa en gaat spelen bij Monterrey

23 juli 2019, 23:14   Bijgewerkt: 23 juli 2019, 23:27

Het is rond: Vincent Janssen gaat voor het eerst in zijn carrière buiten Europa voetballen. De voormalig eerste spits van het Nederlands elftal heeft dinsdagavond zijn handtekening gezet onder een contract bij Monterrey.

De club uit Mexico maakt dinsdag officieel melding van de komst van de 25-jarige Nederlander. Monterrey is een topclub in Mexico en won vorig seizoen nog de CONCACAF Champions League. Voor hoeveel seizoenen Janssen heeft getekend, is niet bekendgemaakt. Tottenham Hotspur maakt eveneens melding van de transfer, maar bericht niet hoeveel geld er met de overstap is gemoeid.

De 25-jarige Janssen komt bij Monterrey oude bekende Celso Ortiz tegen, met wie hij eerder bij AZ samenspeelde. Ortiz zal goede herinneringen hebben aan Janssen, aangezien hij in Alkmaar zijn hoogtijdagen beleefde. In het seizoen 2015/2016 scoorde hij 27 keer in de Eredivisie, waarmee hij een transfer naar Tottenham afdwong. Vanaf dat moment ging de carrière van Janssen bergafwaarts.

In de Premier League wist de aanvalsleider namelijk niet te imponeren. Hij scoorde slechts 6 keer in 42 duels voor de Engelse club. Hij speelde nog op huurbasis bij Fenerbahçe, maar ook daar kon hij in een korte periode geen potten breken. Vorig seizoen speelde hij, mede door blessureleed, slechts drie korte Premier League-wedstrijden (36 minuten in totaal) voor Tottenham. Door zijn matige prestaties is hij ook uit beeld bij Oranje, waarvoor hij op 10 oktober 2017 zijn laatste duel speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen