Heerenveen klopt VVCS, hattrick Benschop tegen Eindhoven

23 juli 2019, 21:23   Bijgewerkt: 23 juli 2019, 23:28

Veel Eredivisie-clubs hebben deze dinsdag benut door een oefenwedstrijd te spelen. sc Heerenveen kende weinig problemen met VVCS, het team van clubloze voetballers. De Friezen wonnen met 4-0.

Heerenveen - VVCS 4-0

Zoals verwacht had Heerenveen, dat een zeer behoorlijke voorbereiding draait, weinig problemen met VVCS. Al na 22 minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord dankzij goals van Mitchell van Bergen en Jens Odgaard (penalty). In de tweede helft voerde het team van Johnny Jansen de score nog verder op. Emil Frederiksen en Jan Ras tilden de score naar 4-0.

FC Groningen - FC Eindhoven 3-0

In de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Eindhoven eiste Charlie Benschop een hoofdrol op. De oud-spits van De Graafschap scoorde in de eerste helft namelijk een loepzuivere hattrick. Hij scoorde in de eerste helft drie keer. Eén doelpunt was een rake kopstoot, de andere doelpunten waren benutte penalty's.

Heracles - Asteras Tripolis 2-0

Heracles Almelo nam het dinsdag op tegen het Griekse Asteras Tripolis en won dankzij een vroeg en een laat doelpunt met 2-0. Al na vier minuten liet Adrian Szoke het net bollen en in de slotfase gooide Alexander Merkel de wedstrijd in het slot: 2-0.

SV Meerssen - Fortuna Sittard 1-8

In tegenstelling tot bovenstaande teams speelde Fortuna Sittard vanavond tegen een amateurclub. SV Meerssen werd simpel met 1-8 opzij geschoven. Djibril Dianessy, Jacky Donkor, Nassim El Ablak, Vitalie Damascan, Grégoire Amiot, Mark Diemers (2) en Branislav Ninaj kwamen tot scoren.