Talent Simons verlaat Barcelona en gaat naar PSG

23 juli 2019, 19:30

Eerder vandaag werd al bekend dat Xavi Simons is vertrokken bij FC Barcelona en inmiddels is ook zijn nieuwe club duidelijk geworden. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola heeft hem naar Paris Saint-Germain gebracht, zo meldt de Franse club dinsdag. Hij heeft tot 2022 getekend.

?De geboren Amsterdammer staat al jaren bekend als een van de grootste Nederlandse talenten. Hij was aanvoerder in jeugdteams van Barcelona, maar heeft dus besloten om naar PSG te gaan. Naar verluidt hebben de financiën een grote rol gespeeld bij die keuze. Het was lange tijd onduidelijk of Simons wel of niet bij Barcelona zou blijven, waar hij sinds zijn achtste speelt. Simons had bij Barcelona nog geen profcontract en dat gaat er nu dus ook niet van komen. Hij verlaat de Catalanen transfervrij.

Simons zegt op sociale media het moeilijk te hebben met zijn beslissing om te vertrekken. "Ik moet vaarwel zeggen tegen wat mijn thuis, mijn familie en mijn leven is geweest voor zolang ik mij kan herinneren. Het was een droom die is uitgekomen. Ook al ben ik pas zestien jaar, ik heb de liefde en steun van honderden Barcelona-fans gevoeld die wilden dat ik bleef. Ik zal het nooit vergeten. Ik start een nieuw avontuur buiten Barcelona, maar deze club, de mensen en de fans zitten altijd op een speciaal plekje in mijn hart. Dankjewel!"

Op de clubwebsite verwelkomt PSG de middenvelder door hem 'één van de grootste Nederlandse talenten' te noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen