Fortuna Sittard haalt 21-jarige spits Sambou binnen

Fortuna Sittard haalt 21-jarige spits Sambou binnen

23 juli 2019 – Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Bassala Sambou. De 21-jarige spits komt transfervrij over van Everton, waar hij zijn contract niet wilde verlengen. Hij tekent in Limburg een contract voor drie jaar, zo communiceert de club via de officiële kanalen.Sambou, een in Duitsland geboren Engelsman, speelde de afgelopen drie seizoenen voor het tweede elftal van Everton. Hij werd met dat elftal kampioen. Afgelopen seizoen kwam hij tot elf treffers en twee assists. Sambou kreeg ook de mogelijkheid om in Engeland te blijven, want clubs van het tweede en derde profniveau toonden interesse. Ook vanuit Duitsland werd gehengeld naar zijn diensten, maar Fortuna wordt dus zijn nieuwe bestemming.

De nieuwe aanwinst moet voor doelpunten gaan zorgen bij Fortuna in de jacht op handhaving komend seizoen. "Het is tijd voor mij om me te gaan bewijzen op het hoogste niveau en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard in de Eredivisie", zegt Sambou op de clubwebsite over zijn nieuwe avontuur.

Sportieve plaatje
Technisch manager Sjoerd Ars is blij dat hij de strijd om de jonge aanvaller heeft weten te winnen. "Vele grote clubs hadden concrete interesse en het was dan ook een erg lang traject om hem te overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen. Het siert Bassala en zijn agent dan ook dat ze kiezen voor het sportieve en niet voor het financiële plaatje. We zijn logischerwijs dan ook erg blij dat we hem voor de lange termijn aan ons hebben kunnen verbinden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019