Real Madrid weer meest waardevolle voetbalclub ter wereld

23 juli 2019, 15:20

Feest in Santiago Bernabéu, want Real Madrid mag zich de meest waardevolle voetbalclub van de wereld noemen. De Madrilenen bezetten na twee jaar afwezigheid weer de eerste plaats in de lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes. De club staat bovendien derde op de lijst van meest waardevolle sportclubs op de planeet.

Volgens de ranglijst is Real Madrid in totaal 4,2 miljard dollar waard. Onder meer een enorme sponsordeal levert de club honderden miljoenen dollars op. Daarmee houdt het rivaal FC Barcelona onder zich. De Spaanse landskampioen is net iets meer dan 4 miljard dollar waard. Manchester United blijkt ondanks de sportief magere jaren nog altijd veel waard te zijn, namelijk 3,8 miljard dollar. Zijn maken de top drie compleet. Volgens [a,https://www.bbc.com/sport/49083388,_blank,de BBC] zakken zij echter wel vier plaatsen in de algemene ranglijst. 

Premier League

De twintig clubs op de lijst stegen in waarde door de bizar hoge bedragen die voor televisiegelden worden betaald. Vooral in de Engelse Premier League wordt er met tv-geld gestrooid en dat is te zien in de lijst. Engelse ploegen zijn namelijk het meest vertegenwoordigd in de top 20. Naast nummer drie Manchester United vinden we ook Manchester City (plek 5), Chelsea (6), Arsenal (7), Liverpool (8), Tottenham Hotspur (9), West Ham United (17), Everton (19) en Newcastle United (20) terug in de lijst.

Lees ook: Messi best betaalde sporter

Uit Spanje staan er drie clubs op de lijst. Naast Real Madrid en Barcelona is dat Atlético Madrid. Uit Italië zijn het er vier: Juventus, Internazionale, AS Roma en AC Milan. Duitsland is vertegenwoordigd door Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04. Frankrijk is eenzaam in de lijst met alleen Paris Saint-Germain. Nederlandse team haalden de top 20 niet.

Real Madrid mag met 4,2 miljard dollar dan op dit moment wel de meest waardevolle voetbalclub zijn, het moet wel twee andere sportclubs voor zich dulden als het gaat om de algemene lijst. American footballclub Dallas Cowboys is momenteel de meest waardevolle club ter wereld met een waarde van vijf miljard dollar. Op plek twee volgen de honkballers van de New York Yankees met 4.6 miljard dollar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen