SC Cambuur slaat dubbelslag met Stevens en Schmidt

SC Cambuur slaat dubbelslag met Stevens en Schmidt

23 juli 2019 – SC Cambuur heeft dinsdagmiddag twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Sonny Stevens en Doke Schmidt verdedigen komend seizoen de clubkleuren van de Leeuwarders. Dat maakt de club uit de Eerste Divisie via de officiële kanalen wereldkundig. Beide spelers moeten nog wel medisch worden gekeurd.Doelman Stevens (27) komt over van Excelsior en zal voor één jaar aan de slag gaan in Leeuwarden. In de overeenkomst is de optie voor nog een extra seizoen opgenomen. De ervaren goalie stond eerder op de loonliijst bij Go Ahead Eagles, FC Twente en FC Volendam. Met 140 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal beschikt hij over de nodige ervaring.

Schmidt (27) komt over van aartsrivaal sc Heerenveen en tekent voor twee jaar met de optie voor nog een seizoen. De rechtsback, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, speelde zijn hele voetballeven voor de Friese Eredivisionist. In het seizoen 2013/2014 werd hij een jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles.

"Zowel Sonny als Doke beschikken over de nodige ervaring en wat leeftijd betreft komen hun beste jaren er nu aan. Dat past in onze visie om - met name in de as - te beschikken over volwassen spelers die onze jonge talenten kunnen helpen ontwikkelen. Voor beide geldt bovendien dat ze voetbalinhoudelijk goed bij ons passen, maar zeker ook qua mentaliteit en persoonlijkheid. We zijn kortom zeer blij met deze aanwinsten", aldus technisch manager Foeke Booy.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020