Van Hooijdonk noemt overname Feyenoord bittere noodzaak

23 juli 2019, 10:55

Voor Feyenoord is er maar één manier om de kloof met Ajax en PSV te dichten: veel geld in de club steken. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, die positief staat tegenover een buitenlands investeerder. Volgens het Algemeen Dagblad is er een Amerikaanse investeringsmaatschappij die miljoenen in de Eredivisionist wil pompen. Onlangs brachten de Amerikanen 'in het diepste geheim' een bezoek aan Rotterdam.

"Maar wie komt maakt in feite natuurlijk niet zoveel uit", zegt Van Hooijdonk. "Het gaat erom dát er iemand geld pompt in Feyenoord. Als Feyenoord-supporter weet je nu jaarlijks één ding bijna zeker en dat is dat je club geen kampioen wordt. In die zin heeft de club nu dus amper een keuze. De enige manier om de kloof met Ajax en PSV te dichten is heel veel geld in de club te steken. Een overname is een uitstekende zaak."

Van Hooijdonk weet dat een buitenlandse partij niet voor niets veel geld in Feyenoord zal pompen. "Stoer roepen dat het 'tot hier en niet verder is', slaat nergens op", aldus de voormalig speler van de Rotterdamse club. "Als je accepteert dat een partij in jouw club investeert, moet je accepteren dat je concessies zult moeten doen. Ook wanneer zo'n partij over de aanstellingen van mensen gaat, ja."

Supporters van Feyenoord zullen daar ook mee kunnen leven, denkt Van Hooijdonk. "Stel nou eens dat zo'n partij - ik noem maar wat geks - Guardiola of Mourinho voor de groep zet en vervolgens ben je als club succesvol. Zouden heel veel fans daar dan bezwaar tegen hebben?", vraagt hij zich hardop af. "Het is heel simpel: Als je het goed vindt dat Feyenoord elk jaar maximaal derde wordt in de Eredivisie, moet je alles lekker zo laten. Wil je dat Feyenoord structureel om de prijzen meespeelt, dan moet er fundamenteel iets veranderen. Ik zou voor die tweede optie kiezen. Een overname is geen keuze. Het is bittere noodzaak."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen