Spoorboekje: terugblik op PSV, Feyenoord en Vitesse oefenen

24 juli 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 24 juli.

Specials

PSV toont zich fit in hitte, maar blijft er genoeg huiswerk over

Nota bene in de slotfase won PSV de eerste slag van FC Basel (3-2). In het snikhete Eindhoven, waar de thermometer de hele wedstrijd ruim boven de dertig graden kwam, boog PSV in de slotminuten een achterstand om. De spelers van Mark van Bommel lieten zien dat het met de fitheid wel goed zit, maar dat het bereiken van de volgende voorronde allesbehalve een zekerheid is. Daarvoor waren er te veel pieken en dalen in het spel van de Eindhovenaren.

Wedstrijden

Juventus - Inter (13.30 uur)

Na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur (2-3) staat voor Juventus de volgende topwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma. Hoeveel speelminuten krijgt Matthijs de Ligt dit keer? Tegen de Spurs kwam de van Ajax overgekomen verdediger een halfuur voor tijd binnen de lijnen. Zit er ditmaal een basisplaats in?

Vitesse - Sivasspor (19.00 uur)

De voorbereiding van Vitesse verloopt tot nu toe niet vlekkeloos. Het team van trainer Leonid Slutsky wist de eerste vier oefenwedstrijden niet te winnen en boekten afgelopen zaterdag tegen Darmstadt pas de eerste overwinning (0-1) in de voorbereiding. Tegen Sivasspor, dat afgelopen seizoen vierde eindigde in de Turkse Süper Lig, hoopt Vitesse nog meer vertrouwen te tanken.

Feyenoord - Angers (20.00 uur)

Oefenwedstrijd nummer zeven alweer voor Feyenoord deze zomer. De Rotterdammers wonnen al vier keer, maar tegen clubs uit een hoogste divisie ging het tot nu toe twee keer mis. Angers komt uit in de Ligue 1 en eindigde afgelopen seizoen op een verdienstelijke dertiende plaats in de Franse competitie. Een overwinning op de West-Franse club zou het team van trainer Jaap Stam goed doen.

Voetbal op tv

02.30 uur: Athletic Paranaense - Boca Juniors, FOX Sports 4, live verslag van het Copa Libertadores-duel

20.00 uur: Feyenoord - Angers, Veronica, live verslag van het oefenduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen